15 Ocak 2014 Çarşamba

Değişen Kurumsal İletişim Süreci

Farklı kontrol mekanizmalarının, tasarım dinamiklerinin, sınırları olabildiğince geniş yayın ağının devreye girdiği ‘yeni çağ’ iletişim mecrası iletişimcileri başka türlü düşünmeye zorluyor. Teknolojik ve tasarım olarak kendini sürekli yenileyen bu alan, hedef kitlenin de beklentilerini yükseltiyor.
Yaşamın hızı giderek artıyor. Sizin ürün ya da kurumunuza dair vermek istediğiniz mesajları iletebilmeniz mesaj alıcısının inisiyatifine kalmış durumda. Artık kimse bir dakika bile olsa bir reklam filmini izlemek istemiyor. Bunu zorla yaptığınızda da mesaj alıcısını kaybedebiliyorsunuz.
Bu yeni duruma uyum sağlayabilmek adına sosyal projeler, gizli reklamlar, sponsorluklar önem kazanıyor. Ama her zaman bu yollar sizin ihtiyacınızı karşılamayabilir. Bu durumda doğrudan bir reklam tasarımı ya da prodüksiyona gitmeniz gerekebilir. Bu durumda da kullandığınız hikâye ve slogan dilinin insani duyarlılıkları harekete geçirecek şekilde tasarlanmış olması lazım.
Sosyolojik ve psikolojik olarak ortaya çıkan ‘yeni insan’ gerçeğini algılamaya çalışmak doğru işler yapabilmemizi kolaylaştıracaktır. İnsanlığın ve bireyin değişimi bu anlamda bize çok önemli ipuçları veriyor.