27 Ekim 2013 Pazar

Kısaca Nedir Bu Sosyal Medya ve Şirket ilişkisi ?

Şirketler arası rekabetin hızla arttığı günümüzde, patronlar artık velinimetleri olan müşterilerine sadece reklamlar aracılığıyla değil geri bildirim alma şansı hem daha yüksek hem daha verimli olan sosyal medyaya hücum etmiş durumdalar. Ulaşabildiğince  fazla kitleye ulaşarak bizi kendilerine bağladıkları evet doğrudur. Peki biz memnun muyuz bu durumdan ? Sorunlarımızı sosyal medyadaki hesaplarıyla çözen, bizi kendimize özel  hissettiren şirketlerin başarısından bahsettiğimiz sürece memnunuz. Ayrıca  halkla ilişkiler ve ürün tanıtımı, kampanyaya elverişli olan sosyal medyanın planlanması günümüzde sosyal medya uzmanlarına bırakılmaktadır. 
  

 Sosyal medya uzmanları şirketlerin imajını ve kimliğini internet aracılığıyla oluşturmaktalar. Hedef kitlesiyle sosyal medya sayesinde iç içe olan şirketler, yaptıkları kampanyalar ile hedef kitlesiyle iletişimini perçinlemektedir.

5 yorum:

  1. 1.Şirketler imajlarını itibarlarını ve kimliklerini internet üzerinden oluşturmazlar.
    2.Sanal ortamda bulunmak tamamiyle bir tanıtım çalışması olup reklam bütçesinin hafifletmektedir.
    Son olarak yazınız çok yüzeysel olup hedefe odaklanamamıştır; ziyadesiyle ulaşmak istediğiniz sonuç ve anlatılmak istenen bence! tekrar gözden geçirilmelidir diye düşünüyorum iyi günler dilerim

    YanıtlaSil
  2. Kurumların sosyal medyayla ilişkisi artık kaçınılmaz bi zorunluluk benim görüşüm. Ellerinde bulundurdukları kitlenin yüksek bir kesimi sosyal medya kullanıcısı ve bu sayı gün geçtikçe artarak ilerliyor. Üstelik geleneksel medya olarak nitelendirdiğimiz TV-Gazete vb mecraları kullanmayan bir nesilde arkadan yetişerek geliyor. bunları göz önüne alan kurumlar hiç zaman kaybetmeden profesyonel anlamda sosyal medya planlamasını yapmalıdır.

    YanıtlaSil
  3. Kurumlar diğer kurumlardan farkındalık yaratmak için bu medyaya yöneliyorlar. Bu yüzden bu medyayı iyi kullanabilecek, net ortamında kurum imajını güçlendirecek ve geribildirim sağlayacak kişilere ihtiyaç var. Şimdi mesleki açıdan düşündüğümüzde bize yeni iş fırsatları sunan sosyal medya gelecek zamanda daha önemli bir hale gelecek.Bu yüzden her gün daha çok kendini geliştiren bu medyayla bağımızı koparmadan ilerlemek ve her açıdan bilgilenmek.

    YanıtlaSil
  4. Bu durumdan benim gibi birçok arkadaş memnundur diye düşünüyorum, elimizin altında olan bilgisayarlar ve smartphone'lar ile istedigimiz bilgileri elde edip şikayetlerimizi memnuniyetlerimizi dile getirebiliyoruz. Sosyal medya'da yer edinmek isteyen kurumlarda bunları dikkate alıp geri dönüş sağlayarak imajını iyileştirmektedir.

    YanıtlaSil
  5. Sosyal medyadan istedigimz bilgilere aninda ulasabiliyoruz ve bunu rahatlikla zorlanmadan elde edebiliyoruz.Sosyal medyada kurumlara sorular sorarak genelde bilgi edinmek amacli kullandigimizda bizlere geribildirim saglayacak kisilerin olmasi gerekir. Sosyal medyadaki kurumlarin imajlarinn gelistirilmesi bu gibi hususlarin goz onunde bulundurulmasiyla gerceklesir.

    YanıtlaSil